Van hozzáférése? | lépjen be
2022. december 04. | Ma Borbála és Barbara napja van.

Apartmanok környezete

A Balaton Közép-Európa legnagyobb édesvízi tava, 300 km hosszú partszakaszával hosszú évszázadok óta igen kedvelt pihenő- és üdülő hely kicsiknek, s nagyoknak egyaránt. Nyáron a víz hőmérséklete megközelíti átlagosan a 25 C-fokot, lehetővé téve ezzel az ott nyaralóknak az úszást és a vitorlázást csodálatos környezetben. Télen a Balaton teljes egészében befagyhat, így ideális környezetet jelenthet a téli hónapokban is szórakozni vágyó, pihenést kereső családok számára. Rossz idő esetén lehetőség van a Balatont körülvevő gyógyvizes termál gyógyfürdők használatára.

A Balaton mindenki számára többet jelent egy átlagos kiránduló-pihenő helynél, nemzedékeken keresztül az idősebb és fiatalabb korosztály számára ugyanazt a felejthetetlen élményparkot jelképezi. A Balaton az egyetemleges magyar kultúra része, a tó a magyar nemzet kihagyhatatlan és komoly történelmi hagyományokkal rendelkező része. Szinte mindenütt a vízhez juthatunk, ezen a partszakaszon a strandolás ingyenes. Balatonföldvár a környező, Balaton-part mellett elhelyezkedő településekhez hasonlóan több területi egységből áll hasznosíthatósági formájukat tekintve. A külterületeken pincéket, nyaralókat, mezőgazdasági ingatlanokat találunk. A belterület szintén több célú hasznosíthatósága miatt itt is megkülönböztetünk lakó, illetve üdülő területeket. A terület a város észak-nyugati nyaralóövezetében található. Ez a településrész tekinthető az üdülőterület központjának, mely határos a város yacht kikötőjének közvetlen vonzáskörzetével. A településrész alapvetően nyaralóépületeket, társasházakat tartalmaz.

 Az üdülőterület hosszú évek óta kialakult, viszont folyamatos fejlődésen megy át, amelyeknek egy része idegenforgalomhoz, kereskedelemhez kötődő üzletek, vendéglátó ipari egységek, nagyobb része magáningatlanok egyéni fejlesztése.

A nyaralóövezetben, annak csatlakozó utcáiban az elmúlt években több étterem, szolgáltató, kereskedelmi egység nyitott ki, illetve régebb óta üzemel a könnyebb parkolási, megközelíthetőségi lehetőségek, valamint a település családias hangulata miatt. Fontos kiemelnünk, hogy igen nagy vonzerőt képvisel az a tény miszerint a déli part egyik legnagyobb yacht-, illetve vitorláskikötője található itt. Emellett a helyi borok, turista útvonalak, fesztiválok, kézműves vásárok is vonzerőt jelentenek. Ezekből az adottságból következik, hogy igen nagyszámú turista érkezik nyaranta a településre, ezzel is biztosítva a község jövőbeni továbbfejlődésének lehetőségét.

Értékesítés

6400 Kiskunhalas, Gimnázium utca 8.
Építés helyszíne: Balatonföldvár, Kemping utca 11.
Telefon: +36 30 279 0622
E-mail: fuchsj59@gmail.com